Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Human Care programma voor sociale verantwoordelijkheid

Ontdek hoe wij werken aan duurzaamheid, buiten de eigen organisatiegrenzen, door verschillende goede doelen te steunen.

Resources without Borders – Hulp voor zelfhulp

Human Care Group ondersteunt de liefdadigheidsorganisatie Resources without Borders met producten, financiering voor verzending en het delen van kennis.

Resources without Borders is een Zweedse organisatie die gedoneerde medische hulpmiddelen en andere middelen levert aan landen met grotere behoeften. De organisatie regelt de verzending en veilig transport van goederen en zorgt ervoor dat ze bij de juiste mensen en instellingen terechtkomen, waar ze ook kennis en training geven over het gebruik van alle gedoneerde middelen.

De laatste donatie van rollators ging naar zorginstellingen in Mozambique.

Om hen te steunen en meer te lezen over Resources without Borders, bezoek hun webpagina hier.

Hand in Hand – Armoede bestrijden met ondernemerschap

Human Care Group steunt de liefdadigheidsorganisatie Hand in Hand die zich richt op het vinden van een duurzame uitweg uit armoede voor vrouwen en jongeren. Hand in Hand is actief in Afghanistan, Cambodja, India, Kenia, Namibië, Tanzania en Zimbabwe, met fondsenwerving en programmaondersteuning in Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Ze zorgen voor het creëren van meer dan 1.000 banen per dag, zeven dagen per week. Dat zijn meer dan 350.000 banen per jaar.

  • Banen helpen de cirkel van armoede te doorbreken. Ze helpen ondernemers bij het creëren van hun eigen succes.
    Wanneer vrouwen, die meer dan 90% van de ondernemers van Hand in Hand uitmaken, beter opgeleid zijn en een groter deel van de beroepsbevolking uitmaken, wordt het BBP van een land aanzienlijk verbeterd.
  • Gemiddeld profiteren vijf gezinsleden van elke baan om onze ondernemers te helpen. Dat zijn meer kinderen op school en meer ouders met de mogelijkheid om gezond voedsel op tafel te zetten en op tijd zorg te zoeken.

FOCUS OP VROUWEN EN JEUGD

De economische empowerment van vrouwen. De vrouwen met wie ze werken, staan ​​voor veel uitdagingen: armoede, gebrek aan opleiding, discriminatie op grond van geslacht. Tegen de tijd dat ze afstuderen van de ondersteuning van Hand in Hand, zijn ze sterker en zelfverzekerder. Als ze geld gaan verdienen, verbeteren ze hun positie en invloed in het gezin en de samenleving. Door vrouwen te ondersteunen om samen te komen, krijgen ze ook een sterkere stem en een grotere kans om hun rechten op te eisen.

Empowerment van jongeren. In landen waar de jeugdwerkloosheid schrikbarend stijgt en waar de gevolgen van klimaatverandering dagelijks acuut voelbaar zijn, is het doel van het werk van Hand in Hand eenvoudig: de status van zelfstandig ondernemerschap onder jongeren verhogen en de weg naar succes ontsluiten door duurzaam en veerkrachtig ondernemerschap.

Zoals een van de oprichters, Percy Barnevik, het verwoordt: “Ons model, hulp bij zelfhulp, legt het lot van mensen in eigen handen. Je traint ze, je coacht ze, maar ze beslissen zelf over de toekomst ”.

Voor ons bij Human Care Group gaat dit heel goed samen met hoe we naar het leven kijken: Your life. Your Way.

Bezoek hier hun webpagina om hen te ondersteunen en meer te lezen over Hand in Hand.

Suicide Zero – stigma bestrijden met kennis

Suicide Zero is een non-profitorganisatie die sinds 2013 werkt aan het drastisch verminderen van zelfmoorden. Suicide Zero’s visie is een samenleving zonder zelfmoord. De kennis om de visie te realiseren is aanwezig, maar het moet algemeen bekend worden en verspreid worden in de samenleving om een ​​grotere impact te hebben.

Er is veel taboe, onwetendheid, angst en stigma rond zelfmoord en psychische aandoeningen. Suicide Zero werkt om de kennis van politici, journalisten, gezondheids- en medisch personeel en het grote publiek te vergroten. Dit heb ik gedaan door lobbyen, debatartikelen in de media, trainingen en lezingen voor verschillende beroepsgroepen.

Lees hier meer
Zweedse website – gebruik de vertaalfunctie in uw webbrowser