Training voor Zorgverleners en Klinische Onderzoeken

ONDERSTEUNING EN ONDERWIJS

We weten hoe nuttig het is als een product wordt gebruikt zoals het bedoeld is. Correct gebruik is uiterst belangrijk – niet alleen voor het algehele welzijn van de gebruiker, maar ook voor de levensverwachting van het product. Daarom bieden wij product educatie aan. Ons verkoopteam, ondersteunend personeel en trainers zijn specialisten in zowel het gebruik als de producten zelf. Ze kunnen helpen bij het organiseren van workshops, in-services of training voor kleine groepen over onze producten.

OPLEIDING VOOR VERZORGERS

We weten hoe belangrijk correct tillen is – letsel aan het bewegingsapparaat en de daaruit voortvloeiende kosten zijn een grote zorg geworden voor zowel gezondheidswerkers als instellingen. Ons team bestaat uit goed opgeleide ergotherapeuten en fysiotherapeuten, die u kunnen informeren over onze producten, het gebruik ervan en de juiste overdrachtstechnieken. We bieden workshops en trainingen voor zowel kleine als grote groepen, inclusief onderwijs op locatie.

Neem contact op met de klantenservice of uw plaatselijke verkoopvertegenwoordiger voor meer informatie over het soort onderwijs dat in uw land beschikbaar is.

KLINISCHE STUDIES

Gezondheidswerkers behoren tot de top 10 van beroepen voor werk gerelateerde musculoskeletale letsels. De meest voorkomende taken die tot letsel leiden zijn:

  • Hijsen
  • Overboekingen
  • Herpositionering, gepland handmatig tillen

Geen enkele gezondheidswerker mag worden blootgesteld aan deze risico’s van verwondingen door het optillen, verplaatsen of positioneren van patiënten. Onze producten zijn gemaakt om rugletsel te voorkomen.

ARTIKEL: GEBRUIK VAN MECHANISCHE PATIËNTEN LIFTEN VERMINDERDE MUSCULOSKELETALE SYMPTOMEN EN LETSELS BIJ GEZONDHEIDSZORGARBEIDERS

J Li, L Wolf, B Evanoff

Verschillende recente onderzoeken hebben gesuggereerd dat mechanische patiënte liften kunnen helpen het aantal letsels aan het bewegingsapparaat te verminderen. Een onderzoek op basis van een mailenquête wees uit dat verpleegkundigen significant minder kans hadden op nek- of rug aandoeningen van het bewegingsapparaat wanneer mechanische patiëntliften beschikbaar waren op de werkplek.

In een andere studie waarin een verscheidenheid aan mechanische patiëntliften werd geïntroduceerd, werd een significante afname waargenomen in het aantal lage rugletsels bij verpleegkundigen en in de gemiddelde verwondingskosten. Lees verder.

STUDIE: RUGPIJN EEN VEEL VOORKOMEND PROBLEEM VOOR VERPLEEGKUNDIGEN

– Edgar Vieira, 2006

Meestal bezeren verpleegkundigen hun rug wanneer ze bedlegerige patiënten omdraaien of ze tussen brancards, bedden en stoelen verplaatsen, zei Vieira, eraan toevoegend dat orthopedische en intensive care-verpleegkundigen (ICU) de hoogste percentages lage rugpijn hebben van alle verpleegkundigen.

Volgens de studie ontwikkelt 65 procent van de orthopedisch verpleegkundigen en 58 procent van de IC-verpleegkundigen op een bepaald moment in hun loopbaan slopende lage rugpijn. Lees verder.

STUDIE: DOELTREFFENDHEID EN KOSTEN VOORDEEL VAN PLAFONDLIFTEN OM SPIERLETSEL TE VERMINDEREN

– Chhokar R Wt.al. (2005), The three-year economic benefits of a ceiling lift intervention aimed to reduce healthcare worker injuries.

Plafondliften boven het hoofd werden getest in een uitgebreide zorgafdeling met 75 bedden van het Saanich Peninsula Hospital. Een vergelijkbare uitgebreide zorgeenheid met 75 bedden in dezelfde instelling kreeg geen plafondliften en diende als controlegroep. Er was een afname van 68% in de compensatiekosten wanneer plafondliften werden gebruikt om bewoners op te tillen en over te brengen, vergeleken met een toename van 68% in de unit zonder de plafondliften. Lees verder.