Klinische Voordelen van Ultra Lage Bedden

KLINISCHE STUDIES

10 cm. Dat is het verschil tussen uit bed vallen of uitrollen. Tien kostbare centimeters. Zo klein van afstand, maar toch zo groot verschil tussen langdurig verblijf in het ziekenhuis en kosten – of het vermijden ervan. Ons volledige assortiment van bedden voor de gezondheidszorg is erop gericht valblessures te voorkomen en de mogelijkheid te bieden voor uitstekende zorg. Studies hebben het belang aangetoond van het gebruik van bedden op vloerniveau om valblessures te voorkomen bij patiënten die het risico lopen uit hun bed te vallen.

LETSEL DOOR VAL EN BINNENKOMST – EEN GROTE BRON VAN LETSELS

Jaarlijks worden bijna 40 miljoen gevallen van valletsel ernstig genoeg om medische hulp te vereisen. Een verrassend groot aantal van deze verwondingen treft patiënten die al in het ziekenhuis worden opgenomen. Dit is in tegenspraak met de perceptie van ziekenhuizen en medische centra als veilige en gecontroleerde omgevingen. Valblessures moeten zelfs worden beschouwd als een van de grootste problemen in de ziekenhuiszorg, aangezien elk jaar alleen al in de Verenigde Staten tussen de 700.000 en 1.000.000 mensen in het ziekenhuis vallen. Lees verder.

Source: learnnottofall

HET KOSTENPROBLEEM MET VALLETSELS EN BINNENKOMST

Valblessures behoren tot de ernstigste problemen in de ziekenhuiszorg, en de overgrote meerderheid van alle valpartijen in ziekenhuizen vindt plaats rond het bed. Alleen al in de VS lijden jaarlijks tussen de 700.000 en 1.000.000 mensen aan valblessures tijdens het bijwonen van ziekenhuiszorg en observatiestudies tonen aan dat 60-70% van alle valpartijen in het ziekenhuis plaatsvinden vanuit het bed of de stoel naast het bed. Lees verder.

Source: the medical journal of Australia / Oxford journals

OPLOSSINGEN VOOR HET PROBLEEM MET VALLETSELS EN BINNENKOMEN

Om valblessures te voorkomen, moet u de impactkracht van de val verminderen. Beginnend vanaf een hoogte van slechts 10 cm (4 inch), neemt de impactkracht toe met 50% als u 5 cm (2 inch) hoogte toevoegt. Vanaf 20 cm, de hoogte van de meeste zogenaamde lage bedden, is het resultaat een 100% toename van de slagkracht in vergelijking met vallen vanaf 10 cm of vloerniveau. Lees verder.

Source: Study by Dr George Zaphir, Australia

STUDIE: ERNSTIG DOOR VALVERBONDEN LETSELS IN ACUTE ZIEKENHUIZEN VERMINDEREN: ZIJN LAAG-LAGE BEDDEN EEN KRITISCHE SUCCESFACTOR?

Anna Barker, Jeannette Kamar, Tamara Tyndall and Keith Hill, 2012.

Tijdens de observatie van 356.158 patiënten waren er 3946 valpartijen en 1005 valgerelateerde verwondingen, waarvan 60 (5,9%) ernstig waren (55 fracturen en vijf subdurale hematomen). Ernstig valgerelateerd letsel is in de loop van de periode aanzienlijk afgenomen.

Als er één laag-laag bed was tot negen of meer standaardbedden, was er geen statistisch significante afname van ernstige valgerelateerde verwondingen. Een belangrijke reductie trad pas op als er één laag-laag bed was naar drie standaard bedden. Lees verder.

ARTIKEL: DE KOSTEN VAN FATALE EN NIET-FATALE VALEN ONDER OUDERE VOLWASSENEN

J A Stevens, P S Corso, E A Finkelstein, T R Miller

Valgerelateerde verwondingen zijn een ernstig probleem voor de volksgezondheid onder mensen van ⩾65 jaar in ontwikkelde landen. Elk jaar valt meer dan een derde van de oudere volwassenen en 10% tot 20% van de valpartijen veroorzaakt ernstige verwondingen zoals breuken of hoofdtrauma’s. Niet-fatale valblessures gaan gepaard met aanzienlijke morbiditeit, waaronder verminderd functioneren en verlies van onafhankelijkheid, evenals aanzienlijk gebruik van gezondheidsdiensten. Lees verder.