Fysieke belasting in de zorg voorkomen

Werknemers in de gezondheidszorg horen bij de top tien van beroepen met werk gerelateerd letsel aan het lichaam. Het is dan ook van belang om een goede oplossing te vinden tegen de hoge fysieke belasting in de zorg die deze werknemers oplopen. De meest voorkomende oorzaken die tot letsel leiden zijn het handmatig tillen en verplaatsen van cliënten. Door het gebruik van de juiste hulpmiddelen kunnen klachten, zoals rugpijn, flink verminderd worden.

Human Care draagt met haar innovatieve mobiliteitshulpmiddelen bij aan het minimaliseren van fysieke belasting in de zorg. Waarbij geen concessies worden gedaan aan de veiligheid en het comfort van de cliënt. Eén van de oplossingen die we hiervoor hebben bedacht zijn onze verrijdbare tilliften. Dit heeft een aantal voordelen voor het verzorgen van de cliënten.

Verbeterde arbeidsomstandigheden

Ten eerste zorgt dit voor een verbetering van de arbeidsomstandigheden. Door de ondersteuning bij het verplaatsen van cliënten met onze verrijdbare tilliften ontstaat er minder letsel bij de verzorgers. De fysieke belasting van zorg gaat dus omlaag. Dit komt doordat het personeel de patiënten minder handmatig hoeft te tillen. Dit zal dan ook gauw leiden tot lagere personeelskosten en hogere kwaliteit in de verzorging. Wat op lange termijn voor veel besparing zorgt op zowel particuliere als openbare zorgkosten.

Diverse mogelijkheden voor gebruik

Het volgende voordeel aan de verrijdbare tilliften zijn de vele mogelijkheden in gebruik. Door de stevige bouw van de tilliften, kan deze voor meerdere situaties efficiënt ingezet worden. Dit zorgt voor vele voordelen bij het personeel. Waaronder het feit dat de patiënten makkelijker en sneller verplaatst worden van de ene naar de andere kamer.

Eenvoudige inzet

En als laatst is ook de inzet van verrijdbare tilliften eenvoudig. De liften hoeven niet geïnstalleerd te worden. Deze verrijdbare tilliften zijn door hun makkelijke verplaatsing en handige formaat in elke kamer te plaatsen. Zonder dat het interieur volledig aangepast hoeft te worden. Dit zorgt dan ook voor meer back up in de kamers voor het geval dit nodig zal zijn.

Waar het op neer komt is dat onze verrijdbare tilliften meerdere voordelen hebben. Er ontstaat minder letsel onder het zorgpersoneel. Dit leidt bovendien tot minder personeelskosten en een hogere kwaliteit in de verzorging van de cliënten. Ook is er een hogere efficiency op de werkvloer. Zo wordt er veel tijd bespaard en worden meer cliënten binnen dezelfde tijd geholpen.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.