Case: Samenwerking met dealers – Aangepaste douchestoel

Human Care werkt samen met veel dealers van hulpmiddelen. In deze blogserie nemen we u graag mee achter de schermen van deze samenwerking. Zo laten we u de meerwaarde van deze samenwerking zien, voor de gebruikers van hulpmiddelen. Deze keer het verhaal over een aangepaste douchestoel, voor een cliënt in een orthese in een rolstoel.

Contact

Het begint natuurlijk met goed contact tussen de adviseurs van Human Care en de contactpersonen van de dealers. Wanneer de dealer een situatie tegenkomt waar gespecialiseerd advies over hulpmiddelen nodig is, nemen ze contact op met Human Care. De juiste adviseur kijkt dan samen met de dealer naar de situatie om zo tot een goede oplossing te komen.

Het probleem: Graag willen douchen

Dit keer benaderde een dealer ons voor iemand die in een orthese in een rolstoel zit. Hij wil zo graag een douchestoel gebruiken om te douchen. Deze cliënt wordt nu namelijk op bed gewassen. Hij zou het zo fijn vinden om op een veilige manier een aantal keer per week te douchen. Enerzijds omdat het veel ontspanning biedt, anderzijds omdat het spasmes vermindert en de bloeddoorstroming verbetert. Bovendien vermindert het drukplekken.

De oplossing: Aangepaste douchestoel Dolphin II

Onze til- en transferspecialist is in samenwerking me de dealer en de aanwezige ergo- en fysiotherapeuten aan de slag gegaan. De Dolphin II douchestoel ging mee in de Human Care bus, zowel het junior- en standaardmodel als het plus model. Het doel? Kijken of deze stoel geschikt is en of en welke maatwerk aanpassingen er nodig zijn.

In deze situatie zijn er een aantal aanpassingen vastgesteld. De rugleuning, zitting en voetenplaat worden op maat aangepast. De rugleuning wordt verlengd, komvormig gemaakt en extra zacht gepolsterd. De zitting wordt ook extra zacht gepolsterd en er komt een aangepaste opening. De voetenplaat wordt vervangen door comfort beensteunen. Dit ziet u bijvoorbeeld ook bij een rolstoel. Zo moet de Dolphin douchestoel geschikt zijn voor deze cliënt om mee te douchen!

Na drie weken is het maatwerk gereed. Vervolgens levert onze dealer de douchestoel af aan de cliënt. Deze is erg blij om na al die jaren eindelijk weer plezierig, comfortabel en veilig te douchen!

Zoekt u ook een maatwerkoplossing voor een hulpmiddel van een cliënt? Neem gerust contact op!