Published: 26/5/2021 Company news

Human Care voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR) – Verordening 2017/745

Kwaliteit Human Care opnieuw bewezen – Goedkeuring MDR Verordening

Kwaliteit is één van de belangrijkste kernwaarden van Human Care. Wij vinden het belangrijk dat onze producten kwalitatief hoogwaardig en duurzaam zijn. Deze kwaliteit is onlangs opnieuw bewezen. Human Care voldoet namelijk aan de nieuwe Medical Device Regulation (MDR), verordening 2017/745. Dit betekent dat alle producten die wij leveren voldoen aan de nieuwe gestelde richtlijnen.

Wat is de MDR?

De MDR is een Europese wetgeving over medische hulpmiddelen. MDR staat voor Medical Device Regulation. In Nederland noemen we dit ook wel de ‘Verordening over Medische Hulpmiddelen’. Het doel van deze wetgeving is het waarborgen van de veiligheid van medische hulpmiddelen. De MDR is vanaf 26 mei 2021 van kracht.

Human Care voldoet aan MDR

De afgelopen tijd is Human Care wereldwijd aan het werk om in alle landen te voldoen aan deze nieuwe wetgeving. De wetgeving verschilt in de uitvoer soms namelijk ook per land. Trots en blij kunnen wij melden dat wij vanaf 26 mei 2021 voldoen aan de gestelde eisen van de Medical Device Regulation (MDR) – Verordening 2017/745. Het kwaliteitssysteem van Human Care is ook direct aangepast aan de hand van de MDR. Daarmee blijven wij streven naar de beste kwaliteit voor u.

Heeft u vragen over onze kwaliteit? Of wilt u als distributeur een kopie van de conformiteitsverklaring ontvangen? Neem dan contact met ons op.