Published: 31/1/2022 Product news

Douchestoel

Douchestoel

Wanneer het moeilijk is om voor een langere periode veilig onder de douche te staan, dan biedt een douchestoel uitkomst. Hier leest u meer over een douche stoel.

Soorten Douchestoelen

Er zijn diverse soorten douchestoelen. Zo zijn er douchekrukken, die vooral geschikt zijn voor een lagere belasting. Maar ook douchezitjes of -stoeltjes die eventueel aan de muur zijn te bevestigen. Deze soorten zijn geschikt wanneer u voor het eerst een hulpmiddel in de badkamer overweegt. Bovendien zijn deze goedkoper in de aanschaf. Let bij de aanschaf ook goed op de kenmerken van het product. Bijvoorbeeld of de stoel in hoogte verstelbaar is en tot hoe ver. Maar ook het maximale gebruikersgewicht is belangrijk om te controleren voordat u een douchestoel aanschaft.

Wanneer iemand meer zorg nodig heeft is een douchewagen of verrijdbare douchestoel een uitkomst. Dit geldt bijvoorbeeld voor personen die gebonden zijn aan een rolstoel. Een verrijdbare, soms elektrische, douchestoel biedt dan veel mobiliteit en comfort in de badkamer. Ook biedt dit veel veiligheid voor de gebruiker. Een douchewagen is meer geschikt bij het douchen van liggende patiënten.

Verrijdbare Douchestoel

Een groot voordeel van een verrijdbare douchestoel is dat deze vaak volledig is aan te passen aan het lichaam van de gebruiker. Diverse onderdelen zijn verstelbaar, zoals de hoofdsteun of de voetenplaat. Ook zijn bepaalde onderdelen van de stoel te verwijderen, wanneer dat nodig is. Voor een verrijdbare douchetoiletstoel is voldoende ruimte vaak wel een vereiste. Kijk bij de aanschaf van deze stoel daarom goed naar de afmetingen en draaicirkel.

Onze Verrijdbare Douchestoel: Dolphin II

Human Care Nederland heeft onlangs een nieuw model douche stoel geïntroduceerd. De Dolphin II is een elektrisch kantelbare douchestoel. Deze stoel maakt het mogelijk om dagelijkse hygiëne activiteiten uit te voeren, op een ergonomische wijze. De stoel is in hoogte verstelbaar en heeft ook een hoog laag functie. Het maximale gebruikersgewicht is 180 kg. De maatvoering van de Dolphin II is ideaal voor gebruik in situaties met beperkte ruimte(s). Bijvoorbeeld thuis, bij smalle deurposten en kleinere sanitaire ruimtes. Maar ook in (zorg)instellingen waar vaak vele hulpmiddelen aanwezig zijn.

Meer informatie over de Dolphin II vindt u hier.