Accessoires en aanpassingen tilbanden

In enkele gevallen is het noodzakelijk om de tilband voor de cliênt aan te passen. Hiervoor biedt Human Care een reeks aan mogelijkheden. Accessoiress zijn uit voorraad leverbaar. Aanpassingen worden uitgevoerd door ons MDR-gecertificeerde naaiatelier.

Aanbrengen dubbele clips

Bevestigen van 4 extra E-clips aan een tilband zodat er bij elk ophangpunt twee clips zijn van verschillende lengtes.

Deze set kan op verschillende manieren aangeklikt worden om toch gewenste lengte te bereiken.

Soms is extra lengte nodig om het doek van de tilband op een juiste spanning te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een heel kleine tilband. Deze zal al snel strak komen te staan in een juk. Door extra clips, wordt extra lengte gegeven.

Ook bij tillen van de grond, komt de extra lengte door de additionele clips vaak goed van pas.

Artikelnummer: G202-662

Aanbrengen borst- of buikfixatieband

Het aanbrengen van een extra band in de tilband waarbij de cliënt beter gefixeerd wordt. Deze extra band voorzien wij naar wens van een man/vrouw en/of klittenband sluiting. Dit is niet mogelijk in Cool-net tilbanden. Het is wenselijk dat u bij de bestelling aangeeft of u een borst- of buikfixatie nodig heeft.

Gebruik beenbandje

Dit beenbandje is te gebruiken wanneer men de beenslips bij elkaar wil houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spreidstand van de benen. De beenslips worden door het beenbandje bij elkaar gehouden. Hierdoor blijven de benen dichter bij elkaar. Het beenbandje is geschikt om de opening bij de billen kleiner te maken.

Aanbrengen ondersteuningszitje

Het aanbrengen van een extra stuk stof tussen de beenslips, waardoor de opening onder de billen verkleind wordt. Dit geeft meer steun. Dit is bijvoorbeeld in te zetten bij een cliënt met amputatie of hele beweeglijke cliënten.

Polsteren van aanhechtingspunten en beenslips

Het polsteren van de aanhechtingspunten van de clips. Dit voorkomt dat de gebruiker hier last van heeft. Bij de aanhechtingspunten lopen namelijk naden, deze liggen wat dikker op de band. Dit kan zorgen voor irritatie voor de cliënt. Het polsteren verhoogt dus het comfort van de cliënt.

Het polsteren van de beenslips met dikke badstof. Bij de Cool-net- en Parasilk tilbanden worden de beenslips extra gevuld. Naar wens doen wij dit ook bij de overige tilbanden.

Extra lussen achter de clips

Met extra lussen achter de clips is de tilband te bevestigen aan zowel een clip- als lussenjuk. Bij deze bevestiging worden de lussen vastgezet achter de veiligheidsclips. Op deze manier verliest men tussen de 10 en 15 cm hoogte.

Aanbrengen extra coupenaden

Bij deze mogelijkheid brengen wij extra coupenaden aan. Hierdoor wordt de opening bij de billen smaller. Dit is handig wanneer een cliënt met de billen door de opening van de tilband heen zakt. Door de extra coupenaden kan de cliënt er niet uit vallen.

Hoofdsteunbandjes

Een set van twee bandjes die men bij de hoofdsteun van de tilband aanbrengt. Door de bandjes aan te trekken komt de hoofdsteun naar voren en biedt deze meer ondersteuning voor het hoofd. De set is beschikbaar in twee soorten, namelijk voor de clipband en de lussenband.