Diverse Aanpassingsmogelijkheden met onze E-clips Tilbanden

De tilbanden van Human Care bieden een comfortabele oplossing in transfer situaties. Onze tilbanden zijn anatomisch ontworpen, met het oog op veiligheid en comfort voor de gebruiker. De tilbanden zijn verkrijgbaar in diverse maten en materialen. Alle informatie over onze tilbanden vindt u op deze pagina. Naast onze tilbanden op een standaard manier te gebruiken zijn er ook diverse aanpassingsmogelijkheden. Wij vertellen u graag meer over deze mogelijkheden.

Aanbrengen dubbele clips

Het bevestigen van 4 extra veiligheidsclips aan een tilband zodat er bij elk ophangpunt twee clips zijn van verschillende lengte. Dit wordt in de meeste gevallen gebruikt om het tillen vanaf de grond te vergemakkelijken.

Aanbrengen borst- of buikfixatieband

Het aanbrengen van een extra band in de tilband waarbij de cliënt beter gefixeerd wordt. Deze extra band voorzien wij naar wens van een man/vrouw en/of klittenband sluiting. Dit is niet mogelijk in Cool-net tilbanden. Het is wenselijk dat u bij de bestelling aangeeft of u een borst- of buikfixatie nodig heeft.

Gebruik beenbandje

Dit beenbandje is te gebruiken wanneer men de beenslips bij elkaar wil houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spreidstand van de benen. De beenslips worden door het beenbandje bij elkaar gehouden. Hierdoor blijven de benen dichter bij elkaar. Het beenbandje is geschikt om de opening bij de billen kleiner te maken.

Aanbrengen ondersteuningszitje

Het aanbrengen van een extra stuk stof tussen de beenslips, waardoor de opening onder de billen verkleind wordt. Dit geeft meer steun. Dit is bijvoorbeeld in te zetten bij een cliënt met amputatie of hele beweeglijke cliënten.

Polsteren van aanhechtingspunten en beenslips

Het polsteren van de aanhechtingspunten van de clips. Dit voorkomt dat de gebruiker hier last van heeft. Bij de aanhechtingspunten lopen namelijk naden, deze liggen wat dikker op de band. Dit kan zorgen voor irritatie voor de cliënt. Het polsteren verhoogt dus het comfort van de cliënt.

Het polsteren van de beenslips met dikke badstof. Bij de Cool-net- en Parasilk tilbanden worden de beenslips extra gevuld. Naar wens doen wij dit ook bij de overige tilbanden.

Extra lussen op de clips

Met extra lussen op de clips is het mogelijk om de tilband te bevestigen aan zowel een clip- als lussenjuk. Wij stikken de lussen op dezelfde punten vast als op de bevestiging van de clips. Hierdoor gaat er geen hoogte verloren.

Extra lussen achter de clips

Met extra lussen achter de clips is de tilband te bevestigen aan zowel een clip- als lussenjuk. Bij deze bevestiging worden de lussen vastgezet achter de veiligheidsclips. Op deze manier verliest men tussen de 10 en 15 cm hoogte.

Aanpassen lengte beenslips

Met deze mogelijkheid kunt u de lengte van de beenslips verlengen of verkorten. Het is slim om hiervoor te kiezen wanneer de clips niet aan het juk zijn te bevestigen. Dit is bijvoorbeeld toepasbaar als de gebruiker een ruime bovenbeenomvang heeft. Het is wenselijk dat u bij de bestelling aangeeft wat het aantal te verlengen of te verkorten centimeters is.

Aanbrengen extra coupenaden

Bij deze mogelijkheid brengen wij extra coupenaden aan. Hierdoor wordt de opening bij de billen smaller. Dit is handig wanneer een cliënt met de billen door de opening van de tilband heen zakt. Door de extra coupenaden kan de cliënt er niet uit vallen.

Hoofdsteunbandjes

Een set van twee bandjes die men bij de hoofdsteun van de tilband aanbrengt. Door de bandjes aan te trekken komt de hoofdsteun naar voren en biedt deze meer ondersteuning voor het hoofd. De set is beschikbaar in twee soorten, namelijk voor de clipband en de lussenband.